Spoorvervoer

Sinds augustus 2016 is de Zijderoute ook beschikbaar voor verlading per spoor vanuit China naar Nederland.
Bij EMQ Logistics B.V. zagen wij de toegevoegde waarde van dit product en daarom hebben wij deze vorm van transport ook direct toegevoegd aan onze portfolio.
Inmiddels bieden wij vanuit heel China vervoer per spoor aan naar Europa, voor zowel FCL (Full Container Loads) als LCL (groupage).
Alle zendingen (FCL en LCL) verladen wij via de spoorterminal in Chengdu, China.
Het versturen van FCL containers is voorlopig alleen mogelijk per 40ft en
40ft HC containers of per paar (2 x 20ft containers).
Als alternatief voor het versturen van een enkele 20ft en voor uw gebruikelijke LCL zendingen, bieden wij onze eigen wekelijkse groupage dienst, met elke week vertrek vanuit Chengdu naar Rotterdam.

Na aankomst in Rotterdam, worden de groupage containers direct gelost en van daaruit gedistribueerd binnen Nederland, maar ook naar bijvoorbeeld België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal.
Voor FCL bieden wij meerdere vertrekken per week aan vanaf Chengdu, China.
De transit tijd vanaf vertrek Chengdu tot aankomst railterminal in Rotterdam is ca. 20 dagen.
Een belangrijk detail om te weten is dat alle containers, die via EMQ Logistics B.V verstuurd worden, zijn uitgerust met een GPS tracker.
Dit stelt ons in staat om uw zendingen op de voet te kunnen volgen.
Uiteraard bieden wij naast de dienst Chengdu naar Rotterdam/Tilburg en vice versa, ook de spoordiensten aan van en naar andere spoorterminals in China van en andere spoorterminals in Europa.

Bekijk hier het treinschema voor augustus 2024

Enkele kenmerken van onze diensten per spoor zijn

R
Voordeliger dan luchtvracht en Sea-Air
R
Sneller dan zeevracht
R
Meerdere vertrekken per week
R
Zowel FCL als LCL mogelijkheden
R
GOH zendingen
R
Order monitoring
R
GPS track & trace

Overige diensten

i

Douane afhandeling

Het begeleiden en doen van invoer-, uitvoeraangiften en overige douanezaken is een specialistische bezigheid, welke veel kennis en ervaring vereist.

EMQ Logistics B.V. kan deze handelingen voor u verzorgen, waardoor u zich met uw kernactiviteiten kunt bezig houden.
Wij bieden u ondersteuning bij de afwikkeling van douane formaliteiten, zowel binnen als buiten de Europese gemeenschap.

 

Transport Verzekering

EMQ Logistics B.V. zorgt ervoor dat uw goederen met de grootste zorgvuldigheid behandeld en vervoerd worden. De kans op schade is in de praktijk dan ook klein maar helaas nooit helemaal uit te sluiten. Indien u in geval van schade of vermissing niet verzekerd bent, krijgt u slechts een relatief kleine vergoeding en wordt de waarde van de goederen buiten beschouwing gelaten. Een goederentransportverzekering via EMQ Logistics B.V. is echter wel gebaseerd op de waarde van de goederen en beperkt daarom uw financiële risico bij transport.

Warehousing

Bij EMQ Logistics B.V. begrijpen wij de belangrijke rol die de opslag van uw goederen speelt binnen uw totale logistieke keten.
Daarom bieden wij diverse flexibele oplossingen voor de opslag van uw goederen onder douaneverband alsmede voor vrije goederen.

Dankzij vakbekwame medewerkers en het strikt naleven van de werkprocedures is de performance in ons warehouse van zeer hoge kwaliteit.